Målning till julskyltningen

I fredags levererade jag en målning till Magasin du Nord (umeå), de ringde mig på måndagen och berättade att de hade intresse av att göra en unik julskyltningen och undrade om jag kunde måla en bakgrund i form av att vinterlandskap och visst svarade jag Ja! Jag tycker det är roligt att någon vill göra något annorlunda, jag tycker nämligen att stadens skyltfönster har blivit mer och mer lika och ointressanta så det här kändes roligt.

Hoppas alla haft en fin första advent, det har jag! Firade med tända ljus och mjukpepparkaka.



Så här såg målningen ut nymålad, i mitt kontor, ska fota den i skyltfönstret till veckan.


Massa roliga saker på g

Senaste dagarna har jag haft ett gäng fina möten och torsdagen gick även den i samma stil, inom kort kommer man kunna hitta mina möbler till försäljning i en butik i stan, glädjer mig så otroligt men vill inte ropa högt innan kontrakt är skriva och möblerna står där- då ska jag ropa ut adress och vad ni ska kik efter.

Sen så har jag och en designkollega Cecilia varit på ett möte som ledde till att vi ska hålla i en inspirationsföreläsning i början av januari, känns härligt att redan nu ha något roligt inplanerat under 2012!

Nu sitter jag här hemma och myser med min katt och tända ljus, snart från jag besök av en liten kreativ tjej som ska måla och så ska vi göra kaffekoppljus :) Det är kul att det är fler i släkten som är kreativa.

Livet är fint och jag hoppas att snön kommer snart så jag får vinterfeeling.



En bild från den 20:e december förra året, vackert vitt så vill jag att vintern ska vara, en jul utan snö vad är det?



nytt roligt uppdrag

för några dagar sen fick jag in ett riktigt roligt uppdrag, igår var jag dit och tittade på det och pratade med butiksägarna. Uppdraget gäller att måla en bakgrund till julskyltningen, det känns jätte roligt och som är härlig utmaning, då formatet är stort. Det är ett snabbuppdrag som helst ska vara klart innan söndagens julskyltning. Så förhoppningsvis kan jag lägga upp bilder på det jag gjort på lördag!

klädhängare

Nu kan jag äntligen visa vad som har funnits i mina tankar under flera veckors tid, att jag alltid ska göra vinklar som gör konstruktionen komplicerad har irriterat mig, men inser när jag fått ihop den att det var de värt! Min klädhängare har ett enkelt formspråk, nätt och lätt är den. Den ska spacklas och målas i någon skön nyans och eventuellt behöver den också få en tyngd som gör den stabil, har en idé till det men att hitta den detaljen kan vara svårt. Men några bilder kan jag bjuda på idag, de är snabbt tagna i hallen hemma, men får duga idag.




tips

Kom på att jag utlovat länkar till mina duktiga vänner och här kommer nu länk till ett företag som heter
Your cup of tee, Jakob har samlat ihop illustrationer från flera duktiga designers och trycker T-skirts, in och kolla  och handla nu!
Två av mina personliga favoriter från
http://www.yourcupoftee.se/

Workshop

Igår var vi på workshop på Floda 31, ett härligt inspirerande ställe. Nästan alla från inkubatorn var med och det var mycket intressant att jobba tillsammans, för annars sitter vi ju och jobbar var för sig med sitt. Jag kände väl igen mig i de arbetsmetoder vi använde men för många var de nya. Något jag tar med mig är dock att oftare ge de jag arbetar med feedback och att planera in tid för reflektion. Det är lätt att man ångar på frammåt, gör en massa saker, men att man inte låter sig ta tid att reflektera över vad man har gjort, varför, om det är vad man vill göra etc. Framförallt tyckte jag att det var härligt att komma iväg, se hur man kan leva och arbeta en bra bit utanför städerna och jag tror faktiskt att min kreativitet skulle må bra av att vara i en sån miljö ibland, där intrycken och störningsmomenten inte är så många.
Tyvärr blev det inga bilder tagna, glömde bort att kameran låg i väskan, men här är länk till deras sida:
http://floda31.com/

Jag snickrar på nya möbler

I helgen har jag jobbat med att snickra på en klädhängare, den ska tillhöra samma möbelkollektion som ett bord som jag tidigare har gjort. det som kännetecknar dem är lätthet, enkelhet och snitsiga vinklar som gör dem unika.
En bild på bordet och inom kort kommer bilder på klädhängaren.




vi skriver en bok :)

Tillsammans med Linn Persson håller jag just nu på att göra en bok, en barnbok. Det är ett roligt projekt och jag har längtat så efter att visa lite bilder som jag gjort som ska vara med och nu har jag bestämt mig för att ni får tjuvkika lite...:)
detta är vår huvudperson Didrik

rena ingredienser



Många jag känner tycker nog ibland att jag är lite mycket "fröken duktig" som ska göra allt själv från grunden, jag kan säga direkt att allt gör jag inte från gruden, men jag föredrar det som är gjort från grunden med bra råvaror. Jag tycker om att ha kontroll på att de livsmedel jag får i mig är av god kvalitet, ekologiska och närproducerade, men det finns undantag.

Ett expel på det är att jorden här i norden är fattig på selen, därför är det faktiskt bra att ibland köpa grönsaker som är odlade i sydeuropas selenrika jordar. Men det man då bör tänka på är att välja sådant som kan odlas ute (inte i oljeeldade västhus) man bör alltså fundera över vad som är i sesong för tillfället.

Just idag dricker jag min egen lingonsaft och äter soppa gjord på potatis som jag odlat. Jag har faktiskt fått bären, men det är min pappa som har plockat dem. Även om jag tycker väldigt mycket om att vara ute i skogan hann jag inte med att plocka lingon i år, men jag har plockat många liter blåbär istället.

Jag tycker det är så underbart att vi faktiskt kan bara stiga ut i skogen och plocka med oss bär och svamp hem helt gratis, det kostar inte många kronor att sedan tillsätta socker och kok sylt eller saft och speciellt svårt är det inte.

Mitt mål under det kommande året är att till så gott som hundra procent leva utan halvfabrikat, med det menar jag alltså färdiga vegetariska ersättningsprodukter, fabriksbröd, färdiga marmelader och endel jag säkert inte kommer på just nu...


RSS 2.0