Vårrensning

Vår i luften och utrensning och förändring pågår på många plan, igår flyttade jag ut från inkubatorn och står nu på egna ben. Suttit ett år på Krenova vilket är maxgränsen för hur länge man får en kontorsplats, det har varit toppen, men nu känns det också som att alla dörrar står öppna.

Jag har massa saker att göra vilket känns bra, företagandet flyter på. De brukar säga att det tar minst 1 år innan man har kommit igång och kommit ut på marknaden och det har stämt rätt precis för min del, det är mycket man måste lära sig.

En fråga jag har fått flera gånger är "varför flyttade du till Umeå och inte Stockholm" - de flesta tror att man som designer vinner på att bo i någon storstad,  men jag tror faktiskt tvärt om, i Stockholm skulle jag vara en i mängden desigers, men här är det lättare att sticka ut, skaffa sig kontakter och få jobb. Men allt beror på vad man vill göra och hur.

Men något jag har funderat en hel del över är varför staten inte är mer villiga att ekonomiskt stötta unga välutbildade företagare som skapar sina egna jobb som drar in pengar till staten...jag tänker min att alla parter skulle vinna på det, företagen skulle utvecklas fortare och staten skulle få in mer pengar. Man satsat på ungt företagande för outbildade unga, på de över 25 men inte på de däremellan som har varit ambitiösa nog att utbilda sig och startat företag innan de är 25 år. För mig säger det bara att de företagen borde vara intressanta.

Det var allt för denna gången.


fullt upp som vanligt



Vårvinter här i norr, i helgen har jag passat på att ladda batterierna fulla med frisk luft, solenergi och lite rörelse på kroppen.  Ibland behöver man även koppla av hjärnan och vila sig från jobbet även om jag verkligen gillar mitt jobb och ser fram emot måndagar när jag får träffa mina trevliga kontorskompisar.
I jobbväg har jag en hel del på gång inspirationsföreläsningar, inredningsuppdrag, nya möbler och lite annat smått och en hel del planerat framöver.


RSS 2.0