julledig = sjukledig

Jaha då slog årets förkylning till så fort man blev ledig började det klia i halsen, på julafton kom hostan och sen fortsatte de med feber, nu börjar de äntligen vända igen och jag hoppas på att bli frisk lagom till de nya årets intåg så jag kan börja jobba snart igen...För 2012 ser ut att börja med en massa intressanta händelser, först är det en inspirationsföreläsning som jag och Cecilia Granlund (möbeldesigner) ska hålla i, sen ska mitt bord ner till stockholm på Grand för Västerbottensdagarna, förberedelser för monter till projektet Normstorm och en hel del annat roligt. Bjuder på några bilder från årets julfirande.










Julmarknad på pilgatan

Idag har jag stått på pilgatans julmarknad, sålt redesign och hantverk. Det har varit en mycket trevlig dag, träffat massa trevliga människor, lyssnat på poesi och musik och fikat medhavd matsäck innehållande mackor med hummus, mackor med rödbetssallad, kaffe, pepparkakor och äpplen. Nu är jag trött men nöjd med dagen och slappar i soffan med katten. Om du är i umeå imorgon så tycker jag att du ska komma förbi på pilgatan.
Imorgon ska jag försöka få med mig kamera så ni får se bilder.


Marknad på hamnmagasinet 11 december

Jag kommer att finnas där med mina kakfat, kaffekoppsljus, lapptäcken, ullhjärtan, julkransar, julkort mm.

Marknad på pilgatan 17-18 december

Den 17 och 18 december är det marknad på pilgatan i Umeå
i kreativ kollektivs lokaler och verkligehetens gårdshus.
Jag hoppas alla vill komma dit och bidra till en härlig stämning.
Det kommer att finnas ett antal duktiga kreativa designers och hantverkare med sina produkter till salu!

lucka 5

det har varit lite dåligt med uppdateringarna av min bildkalender och jag kanske lovade för mycket, dessutom har jag visst råkat lägga in två inlägg som den lucka 2 men det skulle vara 2 och 4 och idag blir det 5.
När jag vaknade i morse fick jag en fin överraskning, det har snöat och världen är såååå fin, julkänslan börjar komma och jag känner mig glad. Idag blir det inte en särskilt julig bild utan bild på huset jag har kontor i och snötäckta gator.
Jag sitter alltså i det gula huset längt bort i bild, på krenovas företagsinkubator.

lucka 2

Andra advent, dricker kråkbärsglögg och skriver offert, en fin kombination enligt mig. Jag arbetar med en offert för en monter, det ska handla om normbrytande yrkesval, att det blir jag som får göra det är inte klart än, men chansen finns och jag hoppas för jag brinner själv för jämställdhet. Personligen vet jag inte om mitt yrkesval är så normbrytande, men jag uppmuntrar gärna unga att följa sina drömmar, välja yrke efter talang och inte efter vilket kön de har. Jag har läst att på arbetsplatser där könsfördelningen är jäm så är stämningen bättre och miljön säkrare. Men bilder på mina ideer kan jag inte visa idag, så ni får nöja er med en bild på en amaryllis.


Jag har fått en återförsäljare !

I veckan har jag lämnat in ett bord och kaffekoppsljus på butiken La-Di-Da i Umeå, en härlig butik fylld med lokal design, ekologiska produkter, rättvisemärkt mm. Det är ett toppenställe att hitta fina och unika julklappar då mycket bara finns i ett exemplar.




Det här exemplaret är alltså det som finns på La-Di-Da


Lucka 2

Här kommer bilder på mjuka, hållbara julkransar som jag håller på att göra till nästa helgs julmarknad på hamnmagasinet i Umeå, kom dit!!!


Mjuk stoppad stomme virad med gamla knypplade spetsar och vackert rött band,
fin att hänga på dörren eller bara på en krok på väggen.


julklappstips

Om du funderar på att mamma eller syster behöver en ny väska så tycker jag du ska kolla in Ninda, fina väskor med hållbart tänk i val av slitstarka tyger och återbruk av tyg.

lucka 1 pepparkakshus

I år tänkte jag att jag skulle försöka mig på att bjuda på en bild om dagen likt en julkalender, bild 1 är mitt pepparkakshus, inte direkt perfekt, men det står upp, sitter ihop och luktar gott.


RSS 2.0