vilopaus






Just nu orkar jag inte skriva, förkyld och trött,
men laddar upp några bilder från en härlig promenad för några dagar sen.


höst snart vinter

Nu är det på den där gränsen mellan höst och vinter och man börjar förbereda sig för vintern, tända ljus, dricka te och pyssla på kvällarna.

Flera kvällar har jag fastnat i att måla akvarell, det är härligt och man drömmer sig bort i bilden. Jag leder dessutom en kurs i akvarellmåleri, så jag testar nya ideer, gör bilder som kan inspirera deltagarna och funderar över övningar.

Det tips jag kan ge om någon är sugen på att börja måla akvarell är att köpa bra papper på en konstbutik där de kan hitta rätt papper för just det du vill måla. De billiga papper som finns på andra butiker är av mycket sämre kvalitet och håller inte vattnet, vattnet och färgerna får inte möjlighet att flyta ut och bilden blir platt. Sen är det alltid inspirerande att gå en kurs när man ska börja med något nytt, få lära sig olika tekniker, då är det lämpligt att vända sig till något studieförbund där man kan gå till exempel en kvällskurs.

Här är några bilder som jag har målat, både gamla och nyare.








Kattalfabet


Sitter och testar mig fram till något som kanske blir ett kattalfabet. Till er som missat det så tycker jag väldigt mycket om katter, själv har jag en sibirisk katt. Många katter har det väldigt bra och är nog rätt bortskämda som min, men det finns också många katter som inte har något hem och jag känner att jag vill göra något för att stödja djurskyddets arbete, därför har jag börjat arbeta med en serie alfabetskatter som jag planerar att sälja och donera en del av vinsten till djurskyddets arbete med katter. Jag är ännu inte helt klar i vilken form de ska tryckas, storlek etc, men mer information kommer inom kort.


Föreläsning med Per Hollknekt

Igår var jag på den bästa föreläsningen detta året, grundaren av bland annat SVEA och Odd Molly Per Hollknekt pratade om livet, kärlek, möjligheter, val, svåra dagar, att våga säga ja. Hans historia är gripande, vissa val han gjorde var så bra medans andra kunde ha gjort slut på honom, men han tog sig ur svårigheterna och lyckades skapa ett bra liv där respekt och omtanke verkar vara ledorden. Föreläsningen gick under namnet : kan jag kan du, kan alla, fint, sant och peppande. Han får en att se på svårigheter på ett annat sätt, det man gör idag kanske inte lönar sig imorgon, men kanske om ett år eller några år då man verkligen behöver det. Jag tror likt honom att om man ger åt andra får man tillbaka, repsekt och omtanke är viktiga ord och bör visas i handling dagligen. Jag insåg att jag är så tacksam för så mycket, mer än jag kan uttrycka, det är så många som gjort att jag är där jag är idag, så många som tror på mig och det jag vill göra och gör.


Jag har duktiga vänner

Ibland tänker jag på alla otroligt duktiga människor som jag känner, framöver kommer jag att lägga in länkar så ni får se vilka som inspirerar mig. Idag länkar jag till min vän Sara som jag känt sen jag var liten, hon är otroligt duktig på att fånga känslan i stunden och ett landskaps storslagenhet. Bilden nedanför är verkligen magisk och på hennes sida kan ni se många fler.
http://saralinneahelen.daportfolio.com/

nytt uppdrag och komfortzoner

Kvällssolen kommer in genom mitt fönster, jag har just slagit mig ner i soffan efter en bra arbetsdag.

Dagen började med att jag var lite frusen så jag valde att ta bussen istället för att cykla ner till stan ( ca 8  km), jag tycker att det brukar vara en skön start på dagen och det är fint med vardagsmotion. Där på bussen fick jag känslan att det här skulle bli en riktigt bra dag och känslan visade sig stämma, hade ett mycket trevligt jobbmöte med en uppdragsgivare, så nu är det bara detaljer som ska bestämmas så ska jag sätta igång med det projektet, vilket innebär att jag har jobb heltid i två veckor. Efter lunchen så var det så dax för mig att bege mig till kursen i akvarellmåleri, det är härligt att få inspirera andra och få dem att våga mer " ta ett kliv utanför komfortzonen". Att hålla kurser är inte så välbetalt arbete, men det är för mig ett steg utanför min komfortzon och jag tar fler och fler kliv utanför den och inser att det är nyttigt och går bra.


ideer till salu

Jag och min kontorskompis Sara satt i bilen och pratade om idéöverflöd, det råder igen idétorka här inte. Vi kom fram till att egenligen borde vi starta en idébank och börja sälja idéer. Är det någon som har tråkigt och brist på ideer, hör av er för jag har många du kan få köpa :) har insett något som är mycket viktigt, nämligen det att jag kan inte göra verklighet av alla mina ideer, utan jag ska göra det jag är bäst på istället. I veckan är det fokus som gäller, massa jobb att göra och det är roligt. Men nu ska jag ta mina pennor och skissa lite, var nämligen tvugen att flexa lite idag, spänningshuvudvärk tog nämligen alla krafter men då är spikmatta och långpromenad lösningen som fungerar för min del.


föreläsningskväll

Ikväll ska jag gå på en föreläsning som Krenova (Umeå) anordnar på folkets hus, med Fredrik Kallioniemi om hur man bygger och förvaltar sitt affärsnätverk, ska bli intressant. Nu när jag inte längre studerar kan jag komma på att jag längtar efter utvecklande föreläsningar, därför passar jag på så fort jag har möjlighet att gå på någon föreläsning kopplat till företagande eller design. Man lär så länge man lever och det är inte uteslutet att jag någon gång framöver tar och läser någon fler högskole/universitetskurs.

 Jag kan vissa dagar sakna studiebubblan, den där trygga världen där man får lära sig saker, utvecklas i lugn och ro. För när man väl är ute i verkliga världen handlar mycket om att lyckas, man ska tjäna pengar, får inte bidrag när man är ung och företagare men klara sig ska man ändå....Men med optimistisk inställning och frammåtanda går det och en dag står man där och inser att man faktiskt lyckas....


Inspirerande bloggar

Många undrar vilka bloggar jag kollar in, här är tre av mina favoriter som helt klart är värda ett besök, de är helt unika och bilderna tar de själva, skapargläjden går inte att ta miste på och tips delas frikostigt.



http://www.underbaraclaras.com/
 Clara Lidström / Underbara clara - inspirerande liv på landet

http://saax.blogspot.com/ Sara/ Saax - härliga 60-70 tals tyger och prylar, färggläjde

http://katarinasdag.blogspot.com/ Katarina Nilsson- fotograf, konstnär och duktig inpiratör och inredare




brinnande kaffekoppsljus



Lika vackert som jag hade tänkt mig att det skulle vara, denna bilden är tagen med belysning på och de två nedanför i mörkt rum, men bara några brinnande ljus...På kvällarna när jag är trött och inte orkar pyssla och göra något speciellt tänder jag många ljus, släcker lamporna, bästa sättet att finna lugn och vila.




Akvarellkurs

Idag startade kursen jag håller i akvarell, det är roligt att lära ut och en riktigt stor utmaning för mig. Jag har alltid hållit på med färger, så fort jag kunde hålla i en pensel utan att äta färgen fick jag sitta med mina föräldrar och måla. Jag fick aldrig höra att si eller så ska man göra, utan istället, ja om du vill veta hur du ska måla ett äpple så finns de ju i skålen i köket så kan du titta.

Jag tror den största delen i måleriet handlar om att titta, tolka och skapa den inte om speciella tekniker. Men visst jag lär ut vilka färger som man ska blanda för att få till nyanser, varma och kalla färger blandas till olika kulörer...Jag lär ut perspektiv och hur man kan ta hjälp av vattnet för att styra färgen.

Bor du i umeå trakten och är intresserad av att gå kurs i akvarellmåleri- skriv ett mail eller hör av dig till studiefrämjandet för jag har platser kvar och det är bara att hoppa på....kursen går på onsdagar 13-15 på cafe Kon in på öbacka.


Kaffekoppsljus

Idag har jag samlat in ljusstumpar och köpt uddaporslin på myrorna- de blev kaffekoppsljus. Det här är ett av de återbruksprodukter som jag under hösten kommer att skapa. Snart finns de kanske i ditt hem? jag kommer nämligen att inom kort lägga upp några till salu i min butik, länk nedanför.
http://epla.se/shops/karolinavdesign/ 



här i kaffekoppar med violmönster i blått :) nätta och fina...jag behåller nog en själv så jag kan ta kort när ljuset brinner..

Intressanta länkar

Här kommer 2 länktips som kanske kan hjälpa dig till mer medvetna val, bättre hälsa och du gör dessutom miljön en tjänst.

1. http://www.martha.fi/Site/Widget/Editor/225/files/pdf-filer/broschyrer/spartips.pdf

 här hittar du information om hur mycket du kan spara genom att laga mat/baka själv.

2. www.livinggreen.se

Mass intressanta och inspirerande artiklar kring ekoprodukter etc.


Huvudet fullt av idéer

Vissa dagar kan jag känna en viss frustration över mängden av idéer som ramlar över mig så fort jag öppnar ögonen, nä brist på fantasi är det inte frågan om här. Kom att fundera på när jag sist inte hade något att göra, hade tråkigt och inte kunde komma på något nytt- minns inte så det måste vara länge sen.

Mina vänner frågar vad jag gör just nu, idag är svaret: skissar på designförslag på skyltar, bearbetar skisser till en barnbok, syr lapptäcken, funderar över återbruksprojekt, fotar lite allt vackert......

Ja där har ni mig i ett nötskal, att göra en sak åt gången är inte riktigt min grej och jag har insett att jag inte kan låta bli att göra allt det där så därför jag jag det. Nu kanske du undrar om jag är hyperaktiv, men nej bara hyperkreativ och känner mig lite stressad att bli klar med vissa projekt så jag får påbörja nya.

Tyvärr resulterar detta överflöd av idéer ibland i att jag känner mig tvugen att ge bort några så jag kan slappna av och ta de lugnt, då brukar jag skicka idén vidare till någon annan duktig människa i mitt kreativa nätverk.


Hösten är vacker och i helgen var vädret sådär perfekt och jag promenerade och fotograferade. Det gäller att njuta av alla färger och den sista värmen som solen ger.


RSS 2.0